Eu-Alzira insta l’Ajuntament perquè assessore a les comunitats de veïns davant l’impagament de les quotes de comunitat per part de la banca


Martínez (EU): “cada dia hi ha més situacions a Alzira on els bancs no paguen les quotes de comunitat dels pisos de la seua propietat”
El Grup Municipal d’Esquerra Unida ha impulsat una moció per tal que l’Ajuntament d’Alzira, a través de l’OMIC (Oficina d’Atenció al Consumidor), done suport i facilite l’assessorament legal a les comunitats de veïns que estan veient com s’està produint en massa ocasions un impagament sistemàtic de les quotes de comunitat per part dels bancs, incomplint la Llei de propietat horitzontal.
Segons el regidor d’EU, Ivan Martínez: “estem acostumats a que la Llei actue amb con-tundència per a protegir la banca front als impagaments de la ciutadania, com bé ho demostren els desnonaments que s’han produït a la ciutat. Per tant, reclamem la ma-teixa contundència a l’hora de reclamar a la banca que es facen càrrec dels seus deu-tes amb les comunitats de veïns. Per això, exigim que l’Ajuntament protegisca els inte-ressos dels veïns facilitant l’assessorament necessari per exigir el compliment de la Llei”.

Segons assenyala la formació d’esquerres “algunes comunitats comencen a tindre problemes per afrontar la prestació de serveis comuns com l’ascensor, la neteja o el manteniment de l’edifici. Per aquesta raó, l’Ajuntament ha de recolzar i assessorar a tots aquells veïns que estan sent víctimes d’aquest comportament irresponsable de les entitats bancàries”. És una oportunitat perfecta per demostrar el seu interès en protegir a les persones abans que als bancs.
A Alzira les entitats bancàries posseeixen més de 1.000 vivendes (un terç de totes les vivendes buides), encara que són dades parcials. Segons el Consell General de Col•legis d’Administradors de Finques, la banca i les immobiliàries acumulen el 53% de les quotes pendents de pagament a les comunitats de veïns.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s