Compromís per Alzira critica el tercer Pla de pagament a proveïdors perquè no soluciona el deute de la Generalitat Valenciana amb els ajuntaments


Diego Gómez: “Demanem a Bastidas que treballe amb rapidesa per poder cobrar el màxim a la Generalitat que deu més de 4 milions d’euros.” Alzira, 8 de juliol de 2013.
De tots es conegut el deute de la Generalitat Valenciana amb els ajuntaments. El deute amb el d’Alzira és de més de 4 milions de euros de transferències, convenis i serveis públics.
A finals de juny, el Govern va dictar un Reial Decret que regula el nou pla per a pagament a proveïdors al que es poden acollir les entitats locals amb dificultats així com les administracions autonòmiques per tal de fer front als deutes, entre altres, a les Entitats locals.

Pocs dies després, el dia 2 de juliol, el President Alberto Fabra, anunciava en un acte a Alacant que el Consell aprovaria un decret pel qual les administracions locals i la Generalitat podran compensar deutes mutus per tal d’alleugerir el dèficit públic. Segons pareix, la pròpia Generalitat ha aclarit que és una mesura dirigida a entitats locals que deuen serveis o cànons amb la Generalitat i que, al mateix temps, siguen creditores del Consell.

Donat que aquestes qüestions són molt importants per a l’economia de l’Ajuntament i, per tant, dels veïns i veïnes d’Alzira, des de Compromís per Alzira demanen a l’equip de govern, que informen sobre si l’Ajuntament d’Alzira entra dins de l’aplicació del Reial Decret-llei 8/2013, de 28 de juny respecte al deute que té la Generalitat Valenciana amb l’Ajuntament d’Alzira.

La condició establida per l’article 9 del RDL diu:

“Transferencias de las Comunidades Autónomas.

Se incluirán las transferencias de las Comunidades Autónomas a Entidades Locales hasta el límite de las obligaciones pendientes de pago por parte de la Comunidad Autónoma a 31 diciembre de 2012, a las citadas Entidades, y siempre que la Entidad Local tenga obligaciones pendientes de pago que haya debido incluir en esta nueva fase del mecanismo.”

Recordar que l’Ajuntament d’Alzira va pagar amb una operació de crèdit les obres de urbanització- peatonal de la Vila per un Conveni amb la Generalitat Valenciana que no ha abonat pràcticament res per import superior als 2 milions d’euros; així com transferències de programes d’ocupació que l’Ajuntament també ha pagat en lloc de la Conselleria el cost econòmic dels cursos i programes, com també passa amb les subvencions públiques per al funcionament de les Residències de la Tercera Edat i les Escoletes Infantils.

Si la condició és incloure aquest deute en un nou pla d’ajust i pagament de proveïdors, deurà fer-se un estudi al respecte el més ràpid possible pel servei de intervenció per valorar el que més interessa fer, donat que estem davant una possibilitat de cobrar una part del deute de la Generalitat Valenciana que d’altra forma serà quasi impossible cobrar, donada la greu situació econòmica en la que es troba.

Compensar el deute de més de 600.000 € amb l’Epsar per la connexió de Tulell a la depuradora

En quant a l’anunci de Fabra de compensar amb crèdits, hem de recordar que el nostre grup municipal ha demanat moltes vegades no abonar el cànon a la entitat pública Epsar per la connexió de Tulell a la depuradora degut a la paralització del sector per, en última instancia, compensar els més de 200.000 € anuals (o una quantitat superior si és convenient) amb els deutes que té la Generalitat Valenciana amb l’Ajuntament d’Alzira.

Diego Gómez
Compromís per Alzira

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s