Compromís per Alzira demana explicacions del tancament del camí al Xúquer per l’Hort de Redal


Adelaida Pau: ‘Alzira ha de deixar de viure d’esquena al riu Xúquer’
Hi ha un camí que transcorre entre l’Hort de Redal i el malecó que serveix per a accedir al riu Xúquer. Fa molts anys, abans de la contaminació de l’aigua del riu, els alzirenys i alzirenys accedien a aquesta zona per a prendre el bany i per a diferents activitats de gaudi del riu de tots i totes. Després, ha continuat sent utilitzat per a baixar a passejar o córrer pel riu. A més, és l’únic accés per on es pot entrar amb vehicle i aixó, per a casos com neteja del riu o en cas d’incendi, és molt important.
Des de fa uns dies, a la rampa que baixa del malecó que dona a aquest camí, s’ha col•locat material per a impedir l’accés. Des de Compromís consideren que, amb aquesta mesura, està vulnerant-se un dret que és de tots els ciutadans i ciutadanes d’Alzira.
És important recordar que l’Hort de Redal i el contigu Hort de Simarro són propietats municipals i que des de desembre de 2012 estan arrendades a una empresa per a explotar-los per a cultius agrícoles. Per tal d’aclarir qui ha fet aquesta actuació, Compromís per Alzira ha enviat un escrit dirigit a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per tal que informen si s’ha demanat permís per alguna persona o empresa per a poder tancar el pas del camí i, si és així, ens informe si s’ha donat l’autorització.
Compromís per Alzira en el seu programa electoral proposava fer en aquest lloc un embarcador al Xúquer per a estimular l’esport de la piragua i a més per oferir excursions d’aventura i oci pel riu amb la intenció de potenciar el turisme i la conseqüent creació de llocs de treball, propostes que hem continuat fet en diferents comissions informatives i ara ens trobem en que en lloc de valorar-les, tanquen l’accés.
Tal i com recalca la regidora Adelaida Pau, “considerem que Alzira ha de deixar de viure d’esquena al riu Xúquer, el ciutadans i ciutadanes han de poder gaudir del mateix com fèiem nosaltres mateixa de menudes. I aquesta actuació va justament en la línia contrària. Per això, des de Compromís per Alzira continuarem treballant per a que el riu Xúquer al seu pas per Alzira tinga un aigua de qualitat i es puga convertir un referent per als seus veïns i visitants, ja siga per a passejar, nedar, o practicar esports com la piragua”.

Adelaida Pau
Regidora Compromís per Alzira
Alzira, 20 de juny de 2013.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s