Mesures per defensar els ciutadans estafats amb les preferents


 

EU-Alzira va proposar en el plenari passat que l’Ajuntament adoptara mesures per defensar els ciutadans estafats amb les preferentsFoto: HayacK Foto: HayacK i exercira pressió a la resta d’Administracions públiques. La proposta es va deixar damunt la taula per a negociar-la i també EU va demanar una Junta de Portaveus per tractar el tema. Han passat tres setmanes i ni la Sra Alcaldessa ni el PP han mogut fitxa.

 

A la nostra comarca s’estima que hi hauria més de 7.000 damnificats i damnificades, i a la ciutat d’Alzira, tot i que el seu nombre no es coneix, fàcilment ens acostaria a milers de persones. Només de Bànkia, i segons dades oficials, en la província de València hi ha 20.000 persones afectades. De tots els centenars de milers d’afectats, els procediments d’arbitratge només han resolt 74 casos a tot l’Estat espanyol.

 

EU-Alzira va instar l’Ajuntament a realitzar una declaració institucional, a donar suport a les peticions dels afectats i afectades, a pressionar a la resta d’administracions públiques a oferir solucions i posar tots els mitjans possibles. L’acció de protesta de molts ajuntaments i consells municipals en altres comunitats autònomes, com Galícia, ha fet possible visualitzar el problema i obligar a altres institucions a prendre mesures.

 

EU-Alzira va portar al passat plenari del mes de maig una proposta per a què l’Ajuntament creara amb urgència una comissió de seguiment del problema de l’estafa de les emissions de Plans Preferents i altres productes financers semblants, amb membres dels Grups Municipals i amb representants de les diverses plataformes d’afectats, per tal d’establir una estratègia comuna de defensa i estudiar algunes de les mesures a adoptar.

 

A més a més, EU va demanar que l’Ajuntament d’Alzira es comprometera a comunicar a les entitats de crèdit la revisió, per part de l’Ajuntament, de les seues necessitats creditícies a les caixes i bancs que no contemplen una solució que responga als interessos dels seus clients, ciutadans d’Alzira, que se senten estafats.

 

De la mateixa manera, EU instava tant la Sra Alcaldessa i com al conjunt de l’Ajuntament que es traslladara a la resta d’institucions públiques les mesures i solucions que plantegen les persones afectades.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s