EU proposa pacte local per l’ocupació


EU-Alzira denuncia el retall en més de 2 milions d’euros dels recursos d’ocupació pública de l’IDEA (Agència de Desenvolupament Local) des del 2009, fruit de totes les retallades de les administracions públiques. En el 2012 a penes ha gestionat 900.000 euros. Des d’EU, davant la situació que patim i les retallades, proposem crear un Pacte Local per a l’Ocupació.

EU-Alzira critica que en el 2012 l’Agència de Desenvolupament Local (IDEA) va gestionar 913.650 euros en recursos d’ocupació de totes les administracions, en front quasi els 2.987.832 d’euros del 2009, segons la regidoria de Promoció Econòmica. En els moments més greus de la crisi, les retallades han tingut uns efectes catastròfics en el foment del treball, en la formació i en el mateix treball públic.

Segons Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “tot açò el que indica, sobretot, és el fracàs de les polítiques actives d’ocupació de la Generalitat Valenciana. De fet, en el 2012, el SERVEF (Servei Valencià d’Ocupació) devia a l’Ajuntament per programes i subvencions la mateixa quantitat que gestiona en tot un any l’IDEA, quasi un milió d’euros.”

I. Martínez recorda que “des d’EU hem presentat diverses mocions denunciant aquesta situació intolerable i que l’Ajuntament ho condemnara formalment i instara la Generalitat a canviar les seues polítiques, però una i altra vegada el PP d’Alzira ha votat en contra i s’ha negat en rotund. Les conseqüències estan sent dramàtiques.”

Això no obstant, per a tractar de pal·liar tota aquesta voràgine, des d’EU-Alzira presentarem al Consell Econòmic i Social, on es troben presents sindicats, patronal i l’Ajuntament, un Pacte Local per a l’Ocupació.

Aquest Pacte, per als pròxims dos anys, haurà d’abordar:

a)      Accions adreçades a la superació de la crisi per part de les empreses de la ciutat.

b)      Motors d’acció encaminats a incentivar la creació d’ocupació digna a la ciutat.

c)      Mesures socials per afrontar els efectes de la crisi entre les ciutadanes i ciutadans del municipi.

d)      Seguiment dels indicadors econòmics de la ciutat.

e)      Els acords adoptats guiaran el procés i els criteris d’elaboració de les Ordenances Fiscals i el Pressupost per a l’any 2014.

 

Per això, es dotarà d’un finançament per part de l’Ajuntament que pot provindre reajustant l’apartat d’inversions menors (1 milió d’euros), Pla de Modernització (2 milions d’euros), el que es renegocie del pagament de l’Hort de Redal (1 milió d’euros), més la partida extraordinària rebuda pels contenciosos amb CISA a Vilella (400.000).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s