Compromís per Alzira demana que el nou Pla General d’Alzira es redacte pel propi Ajuntament i no per empreses externes


L’equip de govern d’Elena Bastidas ha gastat , de moment , 329.461’21 € contractant empreses externes quan l’Ajuntament d’Alzira compta amb professionals capacitats per a fer aquesta tasca.

Aranda manifesta: “Bastidas diu públicament una cosa i fa la contraria també en aquest tema”

L’equip de Govern d’Elena Bastidas en 2008 va adjudicar a el contracte per a l’assistència tècnica per a la revisió del PGOU d’Alzira. En ell es volia incloure el PAIS de la Garrofera, els de la Barraca com el de la finca de SOS i altres àrees noves de expansió. A més omitint que el sector Tulell està totalment per ocupar tal i com ja denuncià Compromís davant l’equip redactor en el seu moment.

La despesa del contracte era de 887.404 €. En el ple ordinari del mes de desembre de 2012 es va donar compte de l’acord de Junta de Govern Local, de 21 de novembre de 2012, sobre la resolució d’aquest contracte per la liquidació per insolvència de l’empresa adjudicatària. El grau d’execució del contracte és del 35%, el que ha suposat una despesa a l’Ajuntament de 267.751’21 €.

La Junta de Govern celebrada el passat 6 març va adjudicar el contracte de serveis complementaris per a la revisió del PGOU per 21.780 €. Aquest contracte contempla la redacció de l’Estudi de Paisatge, Informe de Sostenibilitat Ambiental, modificacions de l’Estudi de Recursos hídrics i la redacció de l’Estudi Justificatiu de la Pèrdua de Valors del sòl requalificat.

Per últim, la Junta de Govern celebrada el passat 3 d’abril va adjudicar dos contractes per a la redacció de dos estudis que formaran part de la Versió Preliminar del PGOU. L’estudi d’inundabilitat per 26.620 € i l’estudi hidrogeològic per 13.310 €.

Per tant, han passat ja 5 anys des del inici de la redacció del nou PGOU i l’equip de govern d’Elena Bastidas porta gastats, de moment, la quantitat de 329.461’21 €.

Compromís per Alzira considera que la previsió del nou Pla General d’Alzira es inassumible i així la pròpia Consellera Bonig li ha dit a l’Alcaldessa que no va a poder aprovar-se.

Els PAIS s’aprovaren en el seu moment com a Plans Parcials de millora de forma provisional per part de l’Ajuntament. Segons Aranda “pensem que Bastidas ha de presentar-los com a tals davant la Conselleria de Territori per a que aquesta els puga valorar i desestimar com a instruments urbanístics inviables en l’actualitat”.

Es tracta de fer un document més realista, anul•lant el PAIS que no poden ser portats a terme en l’actualitat i per això els serveis tècnics tenen personal qualificat per portar-lo a terme.

No es pot permetre el luxe de perdre més temps i diners en la redacció d’un document tan important per a la nostra ciutat.

Per aixó, Compromís per Alzira planteja en una moció que es cree l’oficina redactora del Pla General d’Ordenació Urbana dotant-se dels treballadors i treballadores del Departament d’Urbanisme i de l’Oficina Tècnica de l’Ajuntament d’Alzira que es consideren necessaris.

Si es fa d’aquesta manera, és possible acabar aquesta legislatura amb un nou Pla General que done, a més a més, una solució a l’actual qualificació del Hort de Redal.

Carles Aranda
Responsable Política Municipal
Compromís per Alzira
Alzira, 14 de juny de 2013.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s