Eu-Alzira instarà que l’Ajuntament defense els seus ciutadans/nes estafats/des amb les preferents


EU-Alzira ha proposat que l’Ajuntament adopte mesures per defensar els ciutadans i ciutadanes estafats amb les preferents i exercisca pressió a la resta d’Administracions públiques per a què s’adopten mesures en front els abusos que ha comés la banca.
EU-Alzira defensarà en el pròxim plenari una proposta per a què l’Ajuntament cree amb urgència una comissió de seguiment del problema de l’estafa de les emissions de Plans Preferents i altres productes financers semblants, amb membres dels Grups Municipals i amb representants de les diverses plataformes d’afectats, per tal d’establir una estratègia comuna de defensa i estudiar algunes de les mesures a adoptar.
A més a més, demanem que l’Ajuntament d’Alzira es comprometa a a comunicar a les entitats de crèdit la revisió, per part de l’Ajuntament, de les seues necessitats creditícies a les caixes i bancs que no contemplen una solució que responga als interessos dels seus clients, ciutadans d’Alzira, que se senten estafats.
De la mateixa manera, tant la Sra Alcaldessa i el conjunt de l’Ajuntament es compromet a traslladar a la resta d’institucions públiques les mesures i solucions que plantegen les persones afectades.
A la nostra comarca s’estima que hi hauria més de 7.000 damnificats i damnificades, i a la ciutat d’Alzira, tot i que el seu nombre no es coneix, fàcilment ens acostaria a milers de persones, atès que alguna de les principal entitats que operen a la nostra ciutat són posseïdores d’aquest tipus de producte que van comercialitzar de manera substancial els darrers anys.
Des d’EU considerem que la venda massiva per part dels bancs i caixes de Participaci-ons Preferents a persones no coneixedores dels entramats financers ha constituït un escàndol de proporcions gegantines, una veritable estafa. I això no hauria d’haver succeït si s’haguera complert la directiva europea sobre mercats d’instruments financers (MIFID) que obliga als bancs a sotmetre a un examen als seus clients abans de vendre’ls productes financers complexos. Si desconeixen què estan contractant, l’entitat té prohibit signar el tracte.
L’estafa afecta principalment a persones jubilades, persones que durant anys han es-tat estalviant per disposar d’un “coixí”. Però també hi ha casos de persones aturades que havien guardat el “finiquito” de l’acomiadament.
Les recents reformes financeres i iniciatives legislatives impulsades pel Govern Central no van a resoldre el problema, ja que fonamentalment deixa la resolució d’aquesta estafa en mans de les entitats de crèdit que han emès aquestos productes financeres, i són grans responsables d’aquesta veritable estafa.
Des d’EUPV-Alzira entenem que l’episodi de les preferents a Espanya i al País Valencià és el major escàndol propiciat pels nostres bancs i caixes d’estalvi, que s’uneix al de les indemnitzacions milionàries, els sous excessius, les fusions i les operacions opaques. Clarament, ha suposat l’abús de confiança dels bancs i de caixes d’estalvi sobre els seus clients fidels, una supervisió insuficient sobre la comercialització d’aquests productes i una falta de capacitat de resposta política per a solucionar el problema.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s