Eu-Alzira proposa que l’Ajuntament i establiments d’alimentació arriben a un acord per a recuperar els aliments en bon estat que es retiren del consum


Malbarartem menjar

Des d’EUPV-Alzira hem proposat en el Consell Municipal d’Acció Social d’aquest dimecres que s’arribe a un acord amb les botigues d’alimentació, els centres comercials i entitats socials, per tal de garantir que els articles encara en bon estat, però retirats del consum, es donen a l’Ajuntament. Igualment, des d’EU demanem que l’Ajuntament d’Alzira inste el Consell a portar a terme un decret com el de la Junta d’Andalusia, que garanteix tres menjars al dia a tots els xiquets en els centres escolars
Molts comerços, principalment cadenes i superfícies mitjanes i grans d’alimentació, retiren i llencen aliments que encara es troben en bon estat, per alguns imperatius determinats pels hàbits de venda i de consum, defectes d’envasat o les normatives de caducitat i de consum preferent.
Per a Ivan Martínez, regidor d’EU a l’Ajuntament d’Alzira: “des d’EU hem elaborat una proposta per tal de recuperar i gestionar aquests aliments en bon estat que es retiren del consum, i això inclou un servei de recollida diària als supermercats adherits a la campanya i fer arribar els productes a les diferents entitats d’acció social.”
“Per tot açò –continua I. Martínez-, des d’EU-Alzira proposem un acord indispensable entre els establiments d’alimentació, centres comercials, mercats municipals, l’Ajuntament i les entitats que actualment ja col•laboren en aquestes tasques, amb l’objectiu de garantir un bon funcionament del sistema, l’equitat i la justícia en el seu accés, per tal que arribe a les famílies que veritablement ho necessiten i no es malbaraten aliments en bon estat de consum humà.”
En paraules d’I. Martínez: “tot i els diferents dispositius que el municipi disposa, ja siga directament pels serveis municipals o mitjançant les entitats socials (ajudes d’emergència…), aquestos no són prou o no poden atendre en la seua totalitat a les ingents necessitats que s’estan produint.”
I és que la conjuntura actual i el conjunt de retallades que estan duent a terme les ad-ministracions públiques estan provocant l’empobriment i la desprotecció d’amplis sec-tors de la població. Aquesta situació de crisi econòmica està colpejant de manera dra-màtica a moltes famílies i a molts col•lectius en una situació més vulnerable també en la nostra ciutat.
Segons les entitats responsables, com ara Creu Roja i Càritas, només a Alzira s’atenen a prop de 800 persones, el perfil del qual ha canviat amb l’esclat de la crisi econòmica. Als col•lectius tradicionalment afectats per la pobresa, s’han incrementat amb molts treballadors i treballadores que han perdut el seu lloc de treball, amb família per ali-mentar i lloguers o hipoteques que no poden assumir i que els porta a una situació d’enduriment de les seues condicions de vida.
Des d’EUPV d’Alzira entenem que negar la realitat no la canvia, i els darrers mesos s’ha produït un increment de famílies que cerquen menjar en els contenidors dels supermercats i àrees comercials, amb el risc sanitari associat a aquesta pràctica, així com la degradació social que significa per les persones que ho han de fer per ne-cessitat.
I, per un altre costat, des d’EU demanem que l’Ajuntament d’Alzira inste el Consell a portar a terme un decret semblant a l’aprovat per la Junta d’Andalusia, que garanteix tres menjars al dia a tots els xiquets en els centres escolars.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s