Els Socialistes Valencians porten l’aigua de La Ribera al Congrés Espanyol


130515 Foto RiberaXIMO PUIG ANUNCIA INICIATIVES EN EL CONGRÉS SOBRE EL PROBLEMA DE L’AIGUA POTABLE EN LA RIBERA PER A DONAR “UNA SOLUCIÓ ESTABLE I DE FUTUR”

El secretari general del PSPV-PSOE ha explicat que s’ha presentat una proposició no de llei i una pregunta al ministre sobre aquesta qüestió perquè el PP ha estat “incapaç de solucionar aquest problema en 18 anys de govern”

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat hui que “no pot continuar més la situació que està patint aquesta comarca, no és tolerable que després de 18 anys de govern el PP haja estat incapaç de solucionar un problema que en la majoria de pobles de la Comuntiat i d’Espanya està solucionat des del principi de la transició”. Així ha valorat Puig en un desdejuni informatiu amb mitjans de comunicació de la comarca de La Ribera sobre el problema de l’aigua potable en la zona. Puig ha anunciat una Proposició No de Llei i una pregunta al ministre sobre aquesta qüestió perquè es done “una solució estable i de futur” a aquest problema.

El dirigent socialista, que ha estat acompanyat pel secretari general del PSPV-PSOE de València i portaveu de Medi ambient en el Congrés; José Luis Ábalos, el secretari general del PSPV en la Ribera Alta, Robert Martínez i el secretari general en al Ribera Baixa, Jordi Major, ha insistit que el PP està duent a aquestes poblacions al principi dels anys 80 “quan els ajuntaments democràtics intentaven fer allò que era bàsic, l’aigua potable”. Per això, ha prosseguit, “no entenc com avui es pot no tenir aigua potable en tots els domicilis” ja que, segons ha apuntat, “és un element fonamental d’igualtat i en una situació de crisi encara és pitjor perquè s’acreixen les desigualtats”.

En aquest sentit, s’ha referit a les mesures empreses pels Socialistes Valencians (PSOE-PSPV) en les Corts Valencianes amb l’assistència de portaveus i alcaldes socialistes de la comarca que va fer que el PP reaccionara amb un espectacle ‘bochornoso’ per part del portaveu del PP que es va burlar dels ciutadans dient que “els votants de La Ribera s’enverinen a gust”. Igualment, ha considerat “impresentable” el plantejament del president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que es va burlar d’una demanda tan lògica i elemental, quan, ha remarcat, “és la seua obligació” al mateix temps que ha denunciat que Rus “ha fet concursos de DJs per molts milions d’euros i molts destarifos, mentre no s’ha atés una qüestió fonamental”

D’aquesta manera, ha insistit en les mesures que el PSPV ha presentat en les Corts i en la diputació, que seguiran prenent i que també traslladaran al Congrés dels Diputats. Així, ha afirmat que “volem que el Govern d’Espanya, el Govern valencià i els ajuntaments donen una solució als ciutadans. En Madrid quan hem plantejat aquesta qüestió amb altres companys no s’entén que una comarca sencera no tinga aigua potable”.

Per tot això, ha considerat que “cal cercar una solució estable, sostenible i de futur que no implique en cap concepte un problema d’inseguretat alimentària, d’insuficiència de garantia en la salut pública, que s’ha de complir i ha d’haver un seguiment permanent”.

Finalment, Puig ha reiterat que “no és raonable que el tractament que se li faça d’aquest tema siga com el d’un país del tercer món, com si estiguérem parlant de la potabilització d’aigua en algun projecte de cooperació internacional”. Per això, ha puntualitzat que “anem a posar de manifest en totes les institucions que aquesta és una situació de vergonya absoluta per als governants del PP que han tingut dues dècades per a solucionar aquest problema”. A més, ha agraït als mitjans de comunicació la seua presència al mateix temps que ha considerat “molt necessaris” els mitjans comarcals “perquè haja un país, que haja periodistes perquè haja democràcia”.

“Incompliment Estatut”

Per la seua banda, el portaveu de Medi ambient en el Congrés, José Luis Ábalos, ha afirmat que “l’aigua és un indicador d’un país desenvolupat”, per això, ha assenyalat que els socialistes presenten aquesta iniciativa perquè l’administració valenciana “no ha donat resposta a aquest problema bàsic durant molts anys” i la intenció dels socialistes “és fer visible aquesta problemàtica en el Congrés”. Així, el PSPV-PSOE en la Proposició no de Llei recorda al Govern d’Espanya que la Generalitat està “incomplint l’article 17 de l’Estatut que arreplega el dret dels valencians a disposar del proveïment d’aigua de qualitat, no és un servei públic més és un dret humà”. Per això, els socialistes també plantejaran una pregunta parlamentària en la sessió de control perquè el Govern d’Espanya diga si està fent tot el necessari per a garantir l’aigua en aquesta comarca”.

A més, el secretari general del PSPV en la Ribera Alta, Robert Martínez, ha destacat la “preocupació que hi ha en la comarca sobre aquest problema” i, davant açò, els socialistes “anem a seguir insistint i anirem fins a on faça falta perquè és una situació que duu més de 15 anys sense respostes”. Finalment, el secretari general en al Ribera Baixa, Jordi *Major, ha esperat que “no faça falta un programa de Salvats perquè es faça una mica en aquesta situació” i ha anunciat que en la Diputació el grup socialista perquè aquesta institució assumisca el cost de la instal·lació de filtres de carboni actiu que s’estan posant en les potabilitzadores de la Ribera”.

Alzira, 15 de maig de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s