EU Alzira reclama un nou model de ciutat, després del fracàs demostrat pel model urbanístico-especulatiu de Bastidas


vilella cartellPer a Ivan Martínez, regidor d’EU a Alzira: “la realitat, la crisi de la bambolla immobiliària, els informes en contra i la posició contrària ara de la Conselleria de Territori han posat punt i final al que va ser un model irreal i insostenible de ciutat. És moment que el PP i la Sra Bastidas abandonen les ruïnes del seu model urbanístic, i repensar un altre model de ciutat en els pròxims anys. Una planificació per a un futur que tinga en compte les vertaderes necessitats de la ciutat i la integració dels distints barris.”

Per a Ivan Martínez: “una de les herències més tristes que deixa el PP al País Valencià és que ha cavalgat des de les institucions a lloms de l’especulació urbanística, amb les conseqüències desastroses que això ha tingut. De fet, només a Alzira, hi ha prop de 200 milions d’euros literalment soterrats a Tulell, al polígon industrial del Pla o al PAI del centre comercial de Vilella.”

EU-Alzira ja va assenyalar de nou en el passat plenari alguns dels despropòsits de l’últim gran PAI que pretenia aprovar l’equip de govern a la finca de Sos en la Barraca d’Aigües Vives. De fet, després d’inclús dos plenaris extraordinaris en el 2012, la Sra Alcaldessa va arribar a oferir a la Conselleria que, si aprovava aquest PAI, l’Ajuntament en retirava fins a altres tres: dos menors en la Barraca i un altre d’ampliació en la Garrofera. Unes 1.000 vivendes.

Des d’EU demanem que es deixe damunt la taula la revisió del PGOU que es pretén aprovar, i que es faça una nova redacció en els pròxims anys, que tinga en compte les necessitats reals de la ciutat. En primer lloc, que es desclassifiquen tots els PAI que no estan urbanitzats, tant els que es van oferir a desclassificar, però també el mateix de Sos o el de la Garrofera, que són en total més de 5.000 vivendes. I no ho diu només EUPV, ho assenyala el mateix informe ambiental de la Conselleria i la mateixa consellera Bonig ahir mateix, ja que es poden generar drets i més problemes afegits.

I, per una altra banda, el provable embargament d’alguns dels solars de Tulell per part de l’Ajuntament (com ara el de les torres del solar M-10), de la mateixa manera, obligarà a refer un PAI megalòman com el de Tulell per a dotar-ho de més espais dotacionals.

Segons Martínez: “sempre ho hem afirmat des d’EU, però ara la realitat és la que obliga: cal assentar per a un futur un altre urbanisme més sostenible, que abandone els grans gratacels i el seu afany expansiu, i integre barris desestructurats del nucli urbà, com l’Alquerieta, el Torretxó, el raval de Santa Maria o Vilella. En definitiva, un altre model de ciutat ben distint al que s’ha seguit en les últimes dècades o en l’etapa de la Sra Bastidas.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s