Compromís per Alzira presenta una moció demanant que s’aclarisguen totes les causes del accident de Metro a València


Imatge: Lv-EMV

Gómez: “Després de 7 anys, no pot caure en l’oblit per repecte a les víctimes, a la veritat i a la moral.”

El 3 de juliol de 2006, es va produir a la ciutat de València el pitjor accident de Metro que mai s’ha produït a l’Estat Espanyol. El descarrilament d’una de les unitats del tren va provocar la mort de 43 persones i 47 van resultar ferides a l’arribada de l’estació de Jesús.

D’ençà, tot i existir tot un seguit de factors que van desencadenar l’accident, i que deurien d’haver generat una investigació seriosa i concloent per tal de garantir a les víctimes i als seus familiars el coneixement de la veritat, la societat valenciana s’ha trobat amb el silenci i el consegüent oblit.

La velocitat a la que anava el tren, el mal estat de les vies, les deficiències tècniques dels trens, les mesures de seguretat instal•lades en altres línies de metro que no hi estaven en la Línia 1, les reiterades denúncies dels sindicats sobre la perillositat d’aquell tram, els descarrilaments previs que es van ocultar o les finestres mal segellades, no semblen haver estat motius suficients per a que s’encetara un procés, polític i judicial, que explicara amb claredat els fets i es depuraren les responsabilitats que pertocaren.

Per si fóra poc, la comissió parlamentària que es va crear va quedar desdibuixada pel fet, conegut posteriorment, que totes les persones que hi van comparèixer havien estat alliçonades per una empresa de comunicació (H.M. Sanchis), on lluny de dir la seua veritat, es van cenyir a un guió prèviament escrit per aquestos consultors i pactat amb els directius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

Ni investigació, ni procés judicial, ni veritat. Els familiars de les víctimes no han tingut res d’això. Per contra, han vist com una de les pitjors tragèdies dels últims anys conegudes en el territori valencià, cau en l’oblit i provoca així un doble dolor.

L’aparició de noves informacions sobre les causes que van provocar l’accident del Metro de València, fan necessària, per respecte a les víctimes, a la veritat i a la moral, que es torne a crear la Comissió Parlamentària d’Investigació que anys enrere es va tancar en fals i que curiosament, ha estat la més breu en la història del Parlament Valencià.

Per tots aquests motius Compromís per Alzira planteja a l’Ajuntament d’Alzira que acorde sol•licitar al President de les Corts Valencianes quees torne a crear la Comissió d’Investigació que aclarisca d’una vegada per totes les causes de l’accident de metro ocorregut en la Ciutat de València l’any 2006 així com sol•licitar a la Fiscalía la reobertura immediata del cas.

Diego Gómez
Portaveu Compromís per Alzira| Alzira, 3 de maig de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s