Compromís per Alzira sol•licita a Bastidas que planifique els projectes immediats per a la ciutat per crear ocupació


Diego GómezDiego Gómez: “Pensem que amb els diners d´ Europa i Govern Central hi haurà recursos per a invertir i en especial per a crear ocupació per a la joventut”.

Alzira, 17 d’abril de 2013

En els anys 2009 i 2010, quan es crearen els dos Plans E estatal i el Pla Confiança autonòmic, els departaments municipals hagueren de treballar “a destall” per tal de presentar els projectes que es podien incloure ja que els terminis eren curts per a fer efectiva la inversió estatal o autonòmica. Com s’està demostrant, alguns d’eixos projectes no han sigut els més idonis per a millorar la nostra ciutat, o s’ha vist que la Generalitat no ha fet front a les seues obligacions de pagament i algunes de les obres es troben paralitzades –llavador de l’Alquerieta, centre social de Les Bases.

Per a evitar aquesta “improvisació”, Compromís per Alzira pensa que cal tindre clares les prioritats d’inversions a la ciutat i treballar en les mateixes. Estem en uns moments difícils on les inversions en infraestructures estan baix mínims. Però aixó hem de tindre preparats els projectes per a que, en un futur, tant per la via municipal o per altres administracions es puguen fer realitat.

Diners d’Europa:
Al mateix temps es imprescindible que els projectes estiguen enfocats a combatre la desocupació, més concretament l’atur juvenil. Al respecte, des de la Unió Europea s’han adonat del problema actual i futur de la desocupació juvenil. Per aquest motiu, ha creat la Garantia Juvenil que va a destinar 10.000 milions d’euros que encara estan disponibles per als vuit països de la UE amb les taxes de desocupació juvenil més altes, entre ells Espanya, per a sufragar subsidis de creació d’ocupació, formació professional i prevenció de l’abandó escolar. Arrel d’això, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social desenrotllarà la “Estratègia d’Empreniment i Ocupació Jove 2013-2016”.

Projectes de formació joventut:
Compromís per Alzira considera que, a nivell municipal, cal aprofitar aquests recursos i, aprofitant el treball que puga desenvolupar IDEA en aquest sentit, que el major número de joves de la nostra ciutat es vegen beneficiats, benefici que retornarà a la ciutat. Anant a allò concret, aquesta teoria es podria plasmar en projectes de formació d’Escoles Taller, Cases d’Ofici, Tallers d’Empleo, etc., que repercutiran, una vegada acabats, en la millora de les dotacions de la ciutat.

Propostes d´ inversions per Alzira:
Per exemple, es podria apostar pel turisme ambiental a la finca municipal del Racó de les Vinyes. Per una part, la rehabilitació dels edificis de la Casa Nova de La Murta com a centre de recepció, el Corral de la Solana com a museu etnològic, Forns de Calç, etc., es podrien fer tallers de construcció i rehabilitació contemplat en dos projectes: Un dedicat a l’ús recreatiu (reconversió de cítrics a zona lúdic forestal- com és el cas de l’Hort de Soriano a Carcaixent) que restaria pressió al cor del Paratge Natural de La Murta; i que seria compatible amb un altre de càmping-caravaning incloent-lo a l’oferta turística municipal. A més, aquesta finca està dotada d’infraestructures de llum, rec automatitzat a degoteig cosa que facilitaria la inversió inicial.

També es podria incloure a aquesta formació la realització de tasques de millora i manteniment dels centres escolars públics de la ciutat.

Una altra proposta seria augmentar l’oferta de les infraestructures al Poliesportiu Municipal Jorge Martínez “Aspar” amb un passeig i un moll per al foment de la pràctica de piragüisme, kayak o la pesca.

Amb propostes com aquestes, no només s’aconsegueix l’objectiu de formar als i les nostres joves sinó que s’afegeixen alternatives d’ocupació i d’esbarjo a la ciutat.

Tot açò queda reflectit en una moció que el grup municipal de Compromís per Alzira va a presentar per tal que els departaments municipals amb els tècnics de l’àrea d’urbanisme al front, atenent a les necessitats i carències de la ciutat, realitzen un llistat dels diferents projectes susceptibles d’inversions (centres escolars, instal•lacions esportives, instal•lacions culturals i turístiques, equipaments, etc.) i que, atenent els projectes enfocats a combatre la desocupació a la nostra ciutat i, més concretament l’atur juvenil, l’Ajuntament d’Alzira sol•licite a la Generalitat Valenciana projectes de formació (ETCOTEs- Escoles Taller, Cases d’Ofici, Tallers d’Ocupació, etc.).

Diego Gómez
Portaveu Compromís per Alzira

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s